Wellness - szaunák+jacuzzi

 

Szaunázhat szauna-terünkbe, Premium Carbon Hemina infraszauna és hagyományos finnszauna kabinjainkban. A szaunatérből egyenesen a jacuzziban mártózhat!

IMG_2214_2 IMG_1508

SZAUNÁK (INFRA, FINN)

A szauna jótékony hatásai

Egészségünk megőrzésében, erőnlétünk és fittségünk javításában napjaink egyik legkiemelkedőbb eszköze a szauna. Az egyes szauna típusok más-más hatással vannak testünkre és lelkünkre.

Árainkat ITT találja.

A szauna méregtelenít

A rendszeres szaunázással testünk megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól, mivel a szauna által kibocsátott hő hatására verejtékezni kezdünk, pórusaink ezáltal kitágulnak, így a káros anyagok gyorsan és könnyen távoznak szervezetünkből. Ezt a folyamatot felgyorsíthatjuk, illetve még hatékonyabbá tehetjük azzal, ha a szaunázás közben és után bőséges folyadékot fogyasztunk, ezzel is segítve a méreganyagok távozását a szervezetünkből.

Mivel a szaunázás során a különböző káros anyagok a pórusainkon keresztül kijutnak a bőrünk felszínére, ezért indokolt a szaunázás utáni közvetlen zuhanyozás.
Szauna típusoktól függően általában a szakemberek azt javasolják, hogy finn szauna használata után langyos vagy hideg fürdőt vegyünk, majd pihenjünk le néhány percre, hiszen a forró szauna, majd a hideg víz hatására vérkeringésünk felpezsdül, szívverésünk felgyorsul, ezért javasolt a szaunázás utáni pihenő, hogy szervezetünk nyugalmi állapotba kerülhessen.

Ezen kívül elég egy hűvös vízzel történő zuhanyozás, és a szaunázás utáni pihenőt akár ki is hagyhatjuk, persze, ha időnk és kedvünk engedi, akkor lazítsunk pár percet.

Különösen nők számára nagy jelentősége van annak, hogy a szauna használata elősegíti a megfelelő alak elérését, mivel a szaunázással viszonylag gyorsan és könnyen megszabadulhatunk a felesleges kilóktól, a zavaró zsírpárnáktól.

Szauna a fogyásért és az alakformálásért

Ha valaki odafigyel az étkezésére, időnként testmozgást is beiktat a napirendjébe és rendszeresen, heti 2-3 alkalommal szaunázik, akkor rövid idő alatt látványos változást érhet el a testsúlyát és annak eloszlását illetően. A szaunázás nagy előnye ugyanis, hogy a fölösleg valóban onnan “olvad” le, ahol a legzavaróbb, azaz a comb – fenék – has tájékáról.

Gyorsítsuk a szauna hatását: fogyjunk eredményesebben!

A szaunázást kiegészíthetjük masszázzsal vagy testtekercseléssel is. Ilyen esetben töltsünk el egy fél órát a szaunában, majd ezt követően zuhanyozzunk le, hogy a pórusainkon keresztül távozó méreganyagoktól megtisztítsuk a bőrünket.

Mivel a szaunázás során pórusaink kitágulnak, ezért az ezt követő testtekercselés során a hatóanyagok, amiket a testünkre kennek, sokkal intenzívebben fejtik ki hatásukat, mint szauna használata nélkül.

Masszázs esetén ugyanezt a sorrendet érdemes betartani, ezáltal nem csak gyorsabban fogyhatunk, de a szaunázás után a masszázs élménye még kellemesebb, a fogyasztást segítő masszázskrémek pedig rövidebb idő alatt beszívódnak a bőrünkbe. Masszázsaink.

A szauna szépíti a bőrt

Azon kívül, hogy a szaunázás megtisztítja szervezetünket a méreganyagoktól, segít a fogyásban és az alakformálásban, bőrünket látványosan megszépíti és hozzájárul bőrünk feszességének, üdeségének megtartásában vagy visszanyerésében.

A napi stressz, a túlhajszolt életmód, az egészségtelen táplálkozás és a mozgás hiánya mind olyan tényezők, melyek rontják egészségi állapotunkat. Ha mást nem is tehetünk vagy nincs lehetőségünk életmódunkon jelentősen változtatni, legalább hetente két alkalommal mindenképp érdemes felkeresni egy szépségszalont, elmenni egy egészségközpontba és rászánni az időt a szaunázásra.

Mostanára már hazánkban is olyan mértékben elterjedt a szaunázás, hogy nem szükséges különösebb utánajárás ahhoz, hogy az otthonunk közelében találjunk egy megfelelő helyet, ahol nyugodt és kényelmes körülmények között szaunázhatunk.

Ezen kívül, a költségek sem égbeszökőek, hiszen egy-egy fél órás szaunázás vagy egy 5-10 alkalmas bérlet sem kerül többe, mint amennyit egyébként is rászánnánk egy gyógyszerre, egy kulturális élményre, vagy éppen egy vacsorára. A szaunázás pedig, amellett, hogy jót tesz egészségünknek, felüdíti lelkünket is, segít ellazulni, és legalább egy rövid időre kiiktatni a mindennapi gondokat.
IMG_2211_2

A szauna segít az egészségmegőrzésben!

A szaunázás további előnyeként szükséges megemlíteni még azt, hogy a szauna segít leküzdeni a megfázást, illetve használatával immunrendszerünk megerősödik, így egy idő után már, ha gyakran szaunázunk, a náthától sem kell tartanunk.

Szervezetünk ellenállóbbá válik, a betegségek elkerülnek minket, vagy ha mégis megbetegedtünk, a gyógyulás folyamata jóval rövidebb időt vesz igénybe ahhoz képest, mintha szauna nélkül, csak gyógyszerekkel próbálnánk meggyógyulni.

A rendszeres szauna használattal fel tudjuk készíteni szervezetünket arra, hogy elkerüljenek minket a különböző betegségek, mint például az influenza, vagy a már meglévő influenzás tüneteken tudunk enyhíteni, ezáltal a megbetegedésből sokkal hamarabb kigyógyulunk, mint szauna használata nélkül.
Ha a magas vérnyomás okoz nekünk problémát, erre is megoldást jelenthet a szaunázás, hiszen a szaunázással elérhetjük, hogy vérnyomásunk normál értéken stabilizálódjon.
A szauna kiemelkedő hatása még abban is megmutatkozik, hogy egy-egy stresszes nap után, ha szaunázunk egy fél órát, ez segít az ellazulásban, könnyebben kikapcsolódunk, így sokat tehetünk a stressz káros következményeinek megelőzése érdekében.
A szaunázás enyhíti az ízületi fájdalmakat, valamint egy-egy sportolás után ellazítja az izmokat, ezzel elkerülhetjük az izomlázat.

Árainkat ITT találja.

Az infraszauna hatásai

Az infraszaunák hatásaival rengeteg tudományos kutatás és felmérés foglalkozik, ezért ma már naprakész információkkal rendelkezünk róla.

Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk akár 600-800 (hagyományos szaunában: 300) kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte! Amíg az infraszauna melege éri a testet, az dolgozik, izzadtságot termel, hogy elvezesse a hőt, amivel ugyanúgy zsírokat és káros méreganyagokat is kiválaszt a testből. Így a folyamat alatt nem csak testfolyadékot, hanem a kilóit is elveszíti. Kutatások kimutatták, hogy egységnyi időt infraszaunában eltöltve szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mintha ugyanennyi időt futott vagy evezett volna.

Az infraszauna hője nem csupán a bőrfelületet éri, hanem annál mélyebbre hatolva növeli a vérkeringést, hogy a vér ezt a keletkezett hőt elszállítsa, ennek következtében segít a véredények kitágulásában és elősegíti a lágyszövetek és izmok gyógyulását. Ez azért következik be, mivel a megnövekedett vérkeringés elszállítja a szövetek által termelt salakanyagokat és a káros méreganyagokat, valamint friss oxigénhez juttatja azokat, ezzel elősegítve felépülésüket. Valamint fontos azt tudni, hogy az izmok akkor tudják ellátni megfelelően a feladatukat, akkor ruganyosak eléggé, amikor az őket körülvevő sejtek melegek Az infraszauna erősíti az immunrendszert is, mivel a mélyre hatoló melege egy látszólagos lázállapotot idéz elő, ami ellen a test védekezni kényszerül. Ennek következtében az immunrendszer sokkal erősebbé válik, felkészül az esetleges tényleges betegségek ellen.

Emellett mivel infraszaunázás közben jelentős izzadás tapasztalható, az ezzel az izzadással a szervezetből kiváló méreganyagok hatására a test ellenálló képessége nagymértékben megnő. Említettük már, hogy infraszaunázás közben nő a vérkeringés intenzitása. Ez magára a vérre is jótékony hatással van, ugyanis ilyenkor a szív jobban dolgozik, a szívizmok megerősödnek és a későbbiekben a vérkeringés nagyobb teherbíró-képességével jár. Amikor futunk, vagy edzünk, akkor sem főleg az izmok méretének növeléséért tesszük, hanem azért, hogy leterheljük a szervezetünket, ezzel jobb működésre, ellenállóbbá téve azt. Erre az infraszauna egy könnyű és kényelmes megoldást jelenthet. A felgyorsult vérkeringés és az izzadás következtében a szervezet méregtelenítő folyamatai is sokkal gyorsabban végrehajtódnak, segítve ezzel a szervezetet az káros méreg-, és salakanyagok kiválasztásában. Főleg a különböző mérgező és veszélyes nehézfémek, például higany, nikkel, cink, ólom és a nikotin, alkohol, kénsav felhalmozódását gátolja a folyamat meg. Nem csak belső, hanem külső hatásai is vannak a szervezetre nézve, elősegíti a narancsbőr eltüntetését is.

Ez a szépségszalonokban már bevett szokássá vált, mégpedig hogy a narancsbőrt infraszaunával kezelik, ugyanis segíti a cellulitisz eltávolítását. A cellulit egy géles csomó a bőr alatt, ami megrekedt zsírból és vízből áll, ezt az infraszauna által megnövekedett izzadtságtermelés által könnyen eltávolíthatjuk szervezetünkből. Az infraszauna hője akár háromszor mélyebbre is hatolhat a bőrréteg alá, mint a különféle normál hőforrások, ezért ez a módszer a narancsbőr kezelésére sokkal hatékonyabb. Nemcsak a narancsbőr eltávolításában nyújthat segítséget, hanem a bőr megszépítésében is, ugyanis elősegíti a bőr megfelelő tápanyagainak a felvételét, eltünteti ez által a különféle bőrhibákat és pattanásokat, valamint sokkal ellenállóbbá, egészségesebbé teszi azt. Abból következően, hogy az infraszaunázás elősegíti a tápanyagok felvételét, a sebek is gyorsabban gyógyulnak, mint ha nem foglalkoznánk velük.

Az infraterápia akár meg is szüntetheti a különféle ízületi fájdalmakat, ugyanis tudományos kutatások igazolták, hogy az eljárás bizonyítottan jótékony hatással van a ficamok, izomgörcsök és az ízületi merevségre. Enyhíthető, vagy akár teljesen megszüntethető a legtöbb ilyen típusú, az idős korral járó tünet is, nemcsak sportolóknak ajánlott tehát ez a terápiás kezelés, hanem időseknek is. A talán leggyorsabban jelentkező és érezhető hatása a rendszeres infraszauna használatának a közben relaxációs zenehallgatást biztosítanak, ami az infraszauna stresszoldó hatását nagyságrendekkel felerősítheti. Az infraszauna előnyei tehát fogyókúra esetében is széles palettáját tárják elénk a lehetőségeknek, köztük a jobb méregtelenítő hatást, mivel a test megnövekedett izzadtságtermelése hozzásegíti a szervezetet a méreganyagok és salakanyagok kiválasztásához. Emellett a fogyókúra nagyobb hatékonyságú lesz, és a kezelés folyamatos alkalmazás mellett megszünteti a cellulitiszt, ugyanis az nem más, mint a bőrréteg alatt felhalmozódott víz és zsírsejtek, ami az izzadás következtében eltávolítódik a testből, így kiküszöbölve a különféle bőrhibákat.

Szépségápolás céljából előnyös hatása van a bőr megfiatalodására, mivel az infravörös sugarak elősegítik a sejtek regenerálódását, cseréjét, így az elöregedett sejtek megszűnnek testünkben, a bőr kifeszesedik, élettelibb lesz. Mivel a kezelés rugalmassá teszi a bőrt, ezért a különféle bőrkeményedések, striák és ekcémák kezelésében is hatásos lehet. Erről mindenképpen kérje ki előzetesen szakember, vagy orvos véleményét, mert csak így lehet biztos abban, hogy Önre személyre szabottan hatásos lesz a kezelés, és nem fog különféle nem kívánt mellékhatásokkal járni. Az infraszauna másik nagy előnye, hogy sokkal mélyebbre hatol a bőrben, mint a normál szaunák, így nem csak a felületi zsírsejteket képes eltávolítani, hanem a mélyebben ülőket is, vagyis sokkal hatásosabb annál. Ez a sugárzás szinte azonos a napsugárzással, vagyis körülbelül 4-5 centiméterre hatol be a bőrbe, viszont annál sokkal egészségesebb, ugyanis a nap káros ibolyán túli hullámhosszú komponenseit nem tartalmazza.
Nem kaphatunk tőle tehát leégést, bőrrákot, ugyanakkor a napozás kellemes és megnyugtató élményét hozza el nekünk, akár otthonunkba is. A normál szaunákhoz képest az előnye, hogy a környezeti hőmérséklet nem lesz nagyobb, vagyis csak testünk belsejében keletkezik hő, tehát az infraszauna teljesítménye úgymond nem veszik el a közvetítő közegben, hanem teljes egészében arra koncentrálódik, hogy a testünkben elvégezze feladatát.

Árainkat ITT találja.

Kipróbálom valamelyiket

Wellness

JACUZZI

Mire jó a jakuzzi?

A jakuzzi, mint a világszerte ismert és kedvelt hidromasszázs technológián alapuló fürdőrendszer, az egészségmegőrzés és a tökéletes pihenés modern eszköze a wellness világában.

A víz nem hiába az élet forrása, hatása a testre és a lélekre egyszerre egyedülálló. A hidromasszázs a jó hőmérsékletű víz és a levegő megfelelő elegyítésével alkotja a masszírozó vízsugarat, mely optimálisan növeli a fürdőzés során elért ellazító hatásokat, mint a vérkeringés felgyorsulása, a sejtek megnövelt oxigénellátása, a vérnyomás ideális optimalizálása, az izmok ellazulása.

Egészség és szépség: A hidromasszázs  kád a test és a szellem ápolásának kényeztetésének remek eszköze.

IMG_1508

A jakuzzik működésének alapelve olyan tökéletes és tudományosan kidolgozott módszer, amely a természet törvényeivel összhangban valósul meg. India ősi tanítói már tudták: az élet, az életerő attól az általuk “prana” -nak nevezett életenergiától függ, amely bőségesen megvan a vízben és a levegőben, illetve mindenekelőtt ezen két elem harmonikus egységében.

Erre tökéletesen illik a jakuzzi kádak működése is, mert a feloldott levegőt tartalmazó mozgásban levő vízben valóban energikusabbá válva, hatékonyan felüdülhetünk. Általánosan ismert tény, hogy a test és a szellem nem választható szét egymástól, kölcsönösen, folyamatosan hatással vannak egymásra: az egyik egészsége a másik egészsége ez által. A hidromasszázs kád, a jakuzzi megfelelően keveri a vizet és a levegőt.

A jakuzzi kádban való ellazulás újjáéleszti Önben is azon életerőket, amelyek egyensúlyt és energiát biztosítanak a természetes harmónia megvalósulásában. Ennek gyógyító és esztétikai hatása egyaránt hamar jelentkezni fog: biztosítja Önnek az egészséget, és ebből következően is a szépséget. Természetesen, azonnali nagymértékű változásokat nem, de fokozatos javulási folyamatot értünk ez alatt, mely, a többi termékünkhöz hasonlóan, rendszeres használat mellett a jakuzzi kádak esetén is megvalósul. Önnek mindez ezen felül egy rendkívül kellemes élmény is lesz, ami arra is hatással lesz, hogy a mindennapi életben a stresszt, a kihívásokat jobban fogja tűrni.

Megelőzés és gyógyítás: a jakuzzi ebben is remekül használható!

Amikor Ön elmerül a masszázsmedencében, melyben a víz ideálisan 36°-37°C fok között van, testének hőmérséklete lágyan, kíméletesen megemelkedik, vérkeringése egészségesen felélénkül, a vérnyomása viszont csökken, a szívritmus is egészségesebbé válik, a vérerek kitágulnak. Testében a sejtek által szállított tápanyagok és oxigén aránya megnövekszik, a test szövetei elernyednek, a pórusok kitágulnak, és megnövekszik a vízveszteség. Gondoljon arra, hogy a vízi sportok végzésével is izzad az emberi test, mindössze ezt nem érezzük a vízben, de maga az izzadás, a méregtelenítés részeként, bekövetkezik, ha a hőmérséklet előidézi azt.

A jakuzzi rendszeres használata pontosan ezért ajánlott a mozgásszervek, illetve ízületek egészségének elősegítéséhez, reumatikus fájdalmak és vérkeringési zavarok is enyhíthetőek csupán rendszeres jakuzzi használattal. A visszértágulatok remekül megelőzhetőek vele és mindazoknak, akiknek a nap végére feldagad a lábuk, kiváló enyhítést hoz, mert a fáradt lábak ideálisan azt a kezelést kapják, amire Önnek szüksége van.

A jakuzzi kádban:több erő és egészség a bőr számára és nagyobb védelem a cellulitisz, valamint csomó szokásos egyéb bőrprobléma ellen.

A jakuzziban történő ellazulás tisztítja és felüdíti a testet. A vízsugarak folyamatos és ismétlődő lüktetése erősíti a bőrt és az izmokat ellazítja: a masszázs a pórusok tágulásával párosítva egészséges és letisztultabb felületű bőrt eredményez. Ugyanakkor a felületi hajszálerek tágulása jobb vérellátást biztosít, a vénában található vér áramlása felgyorsul, a levegő- és vízsugarak által létrehozott nyomás elvezeti a folyadékokat: ez hasznos a cellulitisz kialakulásának megelőzésében, a már megjelent cellulitisz tüneteit pedig enyhíti.

A jakuzzi használata után Ön úgy fogja érezni magát, mint egy jól sikerült nyaralás után. Kipihenve és életerővel telítetten, nagyobb energiaszinttel folytatva a mindennapok küzdelmeit.

A jakuzziba való bemerüléssel az első, amit azonnal érezni fog,  azonnal a felüdülés és öröm, amelyet testének kíméletes, fokozatos elernyedése kísér. Fokozatosan, a fizikai jóllét folyamatos erősödésével, a vízben feloldódik a fáradtság, a stressz és az a testet béklyóba kötő szorongás, amely képes teljesen felőrölni az energiát és az egyensúlyt az életben. Nehezítse meg a stressz dolgát Ön is, csupán masszázsmedence használatával!

Fitness- és szépségprogram: megvalósítható egyszerűen a jakuzzi segítségével

A jakuzzi élvezete teljes egészében csak saját magunknak szentelt időszak is lehet, amikor a testünkre fordított figyelem egy rítus tulajdonságait veszi fel. Alapvető dolog napjainkban az, hogy figyelnünk kell a testünkre, és foglalkoznunk kell magunkkal, mert ez az életben való sikeresség egyik alapfeltétele is egyben.

Azonnali hatás:

  • Jó közérzet érzése, amely egész napra megmarad
  • Pihenés és kikapcsolódás a napi fürdéssel, egyszerűen, kényelmesen
  • Stressz feloldása a lehető leghatékonyabb és legélvezetesebb módon, amit csak otthonában megvalósíthat
  • Élénkítés komplexen a testet és szellemet illetően egyaránt, amely erősebbé és ellenállóbbá tesz a mindennapok harcaiban.

A jakuzzi az a hely, ahol a test kipiheni magát és megerősödik, ezáltal megteremtve magának az egészséget és a szépséget.

A jakuzziban különleges típusú mikromasszázsról van szó, melyet fúvókák állítanak elő. Ezt a mikromasszázst aprócska ütközések jellemzik, melyeket milliárdnyi kis gázbuborék állít elő azáltal, hogy szétrobbannak a bőr felszínén, ezzel komplexen több oldalról történik stimulálás a vérkeringésre.

Azt a hatást, amely ebből ered, a kis mértékben termelt hő fokozza, amely a gázrészecskék kinetikus energiájának elvesztéséből és alakulásából, és egy rezgő tevékenységből képződik, illetve egy csekély nyomásnövekvésből, amely a bőr felszínén keletkezik egyidőben.

A jakuzzi használatával megvalósuló változások meglepően mélyen hatnak, erősítik az izmokat, míg más hatások a víz ideális hőmérsékletének hatásával egyesülve mentális szinten általános relaxációt valósítanak meg Önnél is.

Végül:

A jakuzzi jótékony hatása széles körben sikert ért el a fizikoterápia területén, és ilyen jellegű kezeléseket alkalmaznak jelenleg az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában is. Ez elsősorban a magas vérnyomás és a stressz tüneteinek kezelésében segít, és általában növeli a jó közérzetet.

A jakuzzi rendszeres alkalmazásának hatásai:

  • Az izmok megerősödése, az izomtónus javulása
  • A szövetek metabolizmusának kiegyensúlyozottabbá válása
  • Az erek, érfalak rugalmasabbá válnak
  • A vérkeringés egészséges mértékűre fokozódik

Árainkat ITT találja.

Kipróbálom a jacuzzit

Jacuzzi